Fok Advies Commissie

Doel Fok Advies Commissie (FAC)

Het instant houden en verbeteren van het Hampshire Down schaap door middel van voorlichtingen, open dagen, vergaderingen en keuringen.

  • Voorlichtingen, via het nieuws blad ,waar veel nieuwe en oude wetenswaardigheden van het schaap de vereniging en de leden in staan. Via email naar , voor vragen, bv nieuwe leden, dieren gezondheid en voeding en informatie over allerlei regelingen.
  • Open dagen, bij verschillende fokkers worden opendagen en evt vergaderingen gehouden, met als doel, informatie uitwisselen ,contacten opdoen en onderhouden, en natuurlijk het bekijken van de schapen.
  • Keuringen, tijdens de keuringen (ongeveer 4 per jaar) verdeeld over het land, vergelijken we de schapen met elkaar, zodat je kunt zien welk schaap (ram) het beste bij jou schapen past, en welke schapen op dat moment van goede kwaliteit zijn qua exterieur. Doorgaans nodigen we jaarlijks bij één keuring een Engelse keurmeester uit, om de schapen te beoordelen. Tijdens deze dagen is de sfeer erg belangrijk elkaar weer zien en bijpraten en vergelijken.
  • Dierbemiddeling, het samenbrengen van vraag- en aanbod van stamboekdoeren voor leden van de vereniging. Meer informatie hierover is te vinden op de pagina Dierbemiddeling.

© 2021 - Rasvereniging Hampshire Down Nederland